905970_1092480160776106_443891257871350150_o-1024×683

Σχετικά με το πρόγραμμα

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει χορηγήσει επιδότηση στην AFS Intercultural Programs για να ξεκινήσει το Πρόγραμμα Υποτροφιών Παγκόσμιου Πολίτη για Μαθητές Γυμνασίου από την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υποτροφιών θα προσφέρει σε πάνω από 50 νέους Έλληνες υποτροφίες διάρκειας ενός έτους για να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα ανταλλαγών σπουδαστών στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει στους σπουδαστές την ευκαιρία και την υποστήριξη να αναπτύξουν τις παγκόσμιες ικανότητες που απαιτούνται για την συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των πολιτισμών και την δημιουργία προσωπικών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων από άλλες χώρες και την Ελλάδα, διευρύνοντας τόσο την προοπτική της ελληνικής νεολαίας αλλά και επιτρέποντας στους πολίτες σε όλο τον κόσμο να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό με θετικό και προσωπικό τρόπο.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα προγράμματα ανταλλαγών σπουδαστών που έχει αναπτύξει η AFS οδηγούν σε μετρήσιμες και σημαντικές βελτιώσεις στις διαπολιτισμικές ικανότητες και επηρεάζουν τις προοπτικές κοινωνικών θεμάτων. Οι απόφοιτοι της AFS έχουν μεγαλύτερο σεβασμό προς τους άλλους ανθρώπους και τις ιδέες τους, τις πεποιθήσεις και τις απόψεις τους, ακόμα και όταν αντιτίθενται στις δικές τους και είναι πιο άνετοι σε διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα, επαγγελματικά και προσωπικά.

Λήψη του δελτίου τύπου

Γίνετε ένας παγκόσμιος πολίτης που θα έχει επίδραση στον κόσμο

«Σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται το «διαφορετικό» και στρέφονται προς τον εθνικισμό, είναι επείγον να προσφέρουμε στους νέους μια παγκόσμια προοπτική και να τους βοηθήσουμε να συμμετάσχουν σε ανοιχτές και αποτελεσματικές αλληλεπιδράσεις με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών. Η γενναιόδωρη επιχορήγηση του Ιδρύματος Νιάρχος αποδεικνύει την δέσμευση του Ιδρύματος να δημιουργήσει και να προωθήσει μετασχηματιστικές και μακροχρόνιες επιδράσεις στην ελληνική νεολαία και κοινωνία».

Daniel Obst
Πρόεδρος και CEO, AFS Intercultural Programs

stavros-niarchos-logo

Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3,1 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.700 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 132 κράτη ανά τον κόσμο. Μάθετε περισσότερα στο SNF.org.

Σχετικά με την AFS

Γίνετε μέρος του #AFSeffect: Η AFS είναι μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις παγκόσμιων πολιτών: σπουδαστές, οικογένειες και εθελοντές που αποφασίζουν να οικοδομήσουν γέφυρες μεταξύ πολιτισμών. Η AFS αναπτύσσει ενεργούς παγκόσμιους πολίτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν δράση για να κάνουν την θετική διαφορά εκεί που ζουν, σπουδάζουν, εργάζονται και ενεργούν εθελοντικά.

Οι σπουδές μας στο εξωτερικό, η εκπαίδευση και τα προγράμματα εθελοντισμού ενδυναμώνουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και του περιβάλλοντος με βασικές διαπολιτισμικές γνώσεις, δεξιότητες και κατανόηση. Ως κορυφαίος μη κερδοσκοπικός διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός, πιστεύουμε ότι η παγκόσμια γνώση είναι θεμελιώδης για την οικοδόμηση δίκαιων και ειρηνικών κοινωνιών.

Μάθετε περισσότερα

Διευρύνετε τις γνώσεις σας σε νέες δυνατότητες!

STU_GLOBAL1

Γίνετε παγκόσμιοι

Ζήστε με μια νέα οικογένεια σε μια άλλη χώρα. Απολαύστε διαφορετικές παραδόσεις. Πάρτε χρόνο για να εκτιμήσετε, να αξιολογήσετε  και να εμβαθύνετε τις ιδέες σας για άλλες προοπτικές, πολιτισμούς, θρησκείες και σημαντικά παγκόσμια θέματα.

STU_CHANGE1

Γίνετε η αλλαγή

Ανοίξτε το μυαλό σας σε έναν νέο τρόπο για να δείτε τον κόσμο και να βοηθήσετε τους άλλους να δουν τον κόσμο όπως τον βιώνετε εσείς. Κατασκευάστε γέφυρες σε διάφορους πολιτισμούς δημιουργώντας φιλίες που θα διαρκέσουν μια ζωή.

STU_FLUENT1

Μιλήστε με ευχέρεια

Πηγαίνετε σε ένα νέο σχολείο, μάθετε μια νέα γλώσσα και βρείτε τρόπους για να συνδεθείτε με ανθρώπους από άλλους πολιτισμούς και υπόβαθρο δεξιοτήτων που θα πάρετε πίσω στο σπίτι και θα χρησιμοποιήσετε για μια ζωή.

STU_YOU1

Γίνετε ο εαυτός σας

Ανακαλύψτε νέα πράγματα για τον εαυτό σας και τη θέση σας στον κόσμο. Μάθετε πώς να μετατρέψετε τις δύσκολες καταστάσεις σε πολύτιμες ευκαιρίες για να βελτιωθείτε και να γίνετε πιο ώριμοι.

Μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τα προγράμματα της AFS στην Ελλάδα

Οι σπουδές μας στο εξωτερικό, η εκπαίδευση και τα προγράμματα εθελοντισμού ενδυναμώνουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και του περιβάλλοντος με βασικές διαπολιτισμικές γνώσεις, δεξιότητες και κατανόηση. Ως κορυφαίος διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστεύουμε ότι η παγκόσμια γνώση είναι θεμελιώδης για την οικοδόμηση δίκαιων και ειρηνικών κοινωνιών.

Μείνετε σε επαφή!