IMG20220314133950 (2)

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας μας;

Τα σχολικά προγράμματα της AFS έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη όχι μόνο της διαπολιτισμικής κατανόησης και μάθησης, αλλά και των επικοινωνιακών, κοινωνικών και γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών αλλά και των καθηγητών. Οι μαθητές μαθαίνουν είτε μέσω της επαφής τους με ένα μαθητή που φιλοξενείται στη χώρα μας είτε ταξιδεύοντας οι ίδιοι στο εξωτερικό μέσω των προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών. Η εμπειρία που θα ζήσουν θα είναι πάντα αυθεντική και μοναδική.

Οι καθηγητές έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μία διαπολιτισμική τάξη, εντάσσοντας τον μαθητή ανταλλαγής στο μαθητικό περιβάλλον ενώ το σχολείο έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ευκαιρίες για συνεργασία με ιδρύματα του εξωτερικού και να καλλιεργήσει στους μαθητές του τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες για τις περαιτέρω σπουδές τους και για την επιτυχή είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Σε σχολεία και εκπαιδευτικούς που υποστηρίζουν ενεργά το έργο της AFS, παρέχεται δυνατότητα συμμετοχής σε επιμορφωτικά σεμινάρια στη διαπολιτισμική μάθηση (Intercultural Learning) από έγκριτους φορείς και ιδρύματα και συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Μάθετε περισσότερα για τον εθελοντισμό με την AFS

AFS & UNESCO

Από το 2015, η AFS είναι περήφανη που έχει συνάψει σχέση «συμβουλευτικού καθεστώτος» με τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO). Αυτό το καθεστώς επιτρέπει στους δύο οργανισμούς να συνεργάζονται σε πρωτοβουλίες αμοιβαίου ενδιαφέροντος και κοινωνικού καλού.

Πώς μπορεί να συμμετάσχει το σχολείο σας;

news20170826-tokyoto04

1) Εντάξτε έναν μαθητή ανταλλαγής

Χάρη στην AFS, το σχολείο σας έχει την ευκαιρία να υποδεχτεί στα θρανία του έναν μαθητή ανταλλαγής για ένα σχολικό έτος, ο οποίος συμμετέχει στα καθημερινά μαθήματα μαζί με την τάξη του. Σε άμεση επαφή, μεταφέρει την κουλτούρα του, τα έθιμα και τη γλώσσα της χώρας από την οποία κατάγεται.

37553497790_3508767214_o

2) Στείλτε τους μαθητές σας σε προγράμματα ανταλλαγής στο εξωτερικό

Προσφέρουμε ετήσια προγράμματα σπουδών στο εξωτερικό σε περισσότερες από 35 χώρες του κόσμου. Οι μαθητές τοποθετούνται σε οικογένειες φιλοξενίας και φοιτούν σ΄ ένα σχολείο της περιοχής.

Copy of 17504350_1501175629906555_6230948763716422225_o

3) Επιμορφωθείτε με την AFS

H AFS στέκεται δίπλα στους εκπαιδευτικούς και προσφέρει επιμορφωτικά σεμινάρια και πρακτική άσκηση καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντάς email στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 210 64 26 234

Groups and Activities 45

Οι εμπειρίες των διευθυντών:

«Η Claudia από την Ισπανία έχει πλήρως προσαρμοστεί στην ελληνική σχολική ζωή και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Έχει δημιουργήσει τις δικές της παρέες τόσο στο σχολείο μας όσο και στο μέρος όπου διαμένει και χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι συμμετείχε και στη διήμερη εκδρομή της τάξης της στην Αθήνα.
Τέλος, η επίδοσή της στα μαθήματα εμφανίζεται εξαιρετική καθώς, μετά και την παράδοση βαθμολογίας του Α’ τετραμήνου, συγκέντρωσε μέση βαθμολογία 18,5 (Άριστα) και μάλιστα μετά από επιθυμία της να βαθμολογηθεί και σε μαθήματα στα οποία εκ του νόμου θα μπορούσε να αποφύγει».

Διεύθυνση Γενικού Λυκείου Καλαμπάκας Τρικάλων

Screen Shot 2016-05-18 at 8.24.08 PM

AFS Effect+ για την Σχολική Αίθουσα

Κάθε καθηγητής Λυκείου που ενδιαφέρεται να διδάξει την Ενεργό Παγκόσμια Πολιτειότητα και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (ΣΒΑ) στους μαθητές του μπορεί να κατεβάσει δωρεάν και να χρησιμοποιήσει το υλικό που είναι διαθέσιμο στο AFS Effect+ for the Classroom Toolkit for Educators.

Η εργαλειοθήκη περιλαμβάνει ένα σπονδυλωτό και ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο μπορεί να παραδίδεται δια ζώσης ή διαδικτυακά από εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι μαθητές περνούν από τη θεωρία στην πράξη, αναπτύσσοντας τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα (όπως η συνεργασία, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και η διαπολιτισμική επικοινωνία) και πυροδοτώντας το πάθος τους να κάνουν τη διαφορά.

Μπορείτε να κατεβάσετε το AFS Effect+ για την Σχολική Τάξη εδώ!

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Οι μαθητές ανταλλαγής είναι παιδιά 15 – 18 ετών που έρχονται στην Ελλάδα για ένα σχολικό έτος. Η διαπολιτισμική εμπειρία, η επιθυμία να γνωρίσουν τη ζωή και τη γλώσσα μιας νέας χώρας, αλλά και η επιθυμία να γίνουν ανεξάρτητοι και ώριμοι είναι οι λόγοι για τους οποίους οι μαθητές έρχονται στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε!

Ευχαριστούμε όλα τα σχολεία που συνεργάζονται μαζί μας και αξιοποιούν ευκαιρίες διαπολιτισμικής μάθησης. Είστε σημαντικοί συνεργάτες μας και αναπόσπαστο μέρος των προγραμμάτων της AFS.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail στο: [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210 64 26 234

× Πώς μπορώ να βοηθήσω;