20230106_125326

Μία μοναδική διαπολιτισμική εμπειρία για την οικογένειά σας

Μια Παγκόσμια Οικογένεια της AFS μοιράζεται το σπίτι της με έναν ή δύο μαθητές ανταλλαγής από το εξωτερικό, δημιουργεί σχέσεις ζωής και αγκαλιάζει μία νέα κουλτούρα. Όλα τα μέλη της οικογένειας μοιράζονται, μαθαίνουν και διευρύνουν τις Παγκόσμιες Δεξιότητές τους. Τα πάντα, από την προετοιμασία ενός γεύματος μέχρι την περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής σας, είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψετε και να ζήσετε το #AFSeffect.

3

Γιατί να γίνετε μια Παγκόσμια Οικογένεια με την AFS;

Με 75 χρόνια εμπειρίας, η AFS είναι πρωτοπόρος στα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι το ευρύ δίκτυο εθελοντών σε όλη την χώρα. Πολλοί από τους εθελοντές μας έχουν υπάρξει οι ίδιοι οικογένειες φιλοξενίας ή έχουν ταξιδέψει με τα προγράμματα της AFS. Αυτοί είναι οι εθελοντές που θα στηρίξουν τις οικογένειες φιλοξενίας, τους μαθητές και τα σχολεία κατά την διάρκεια της εμπειρίας τους.

Μάθετε περισσότερα για την AFS!
compassion3 copia

Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε με κάθε τρόπο!

Local Chapters: Το τοπικό παράρτημα (Local chapter) της AFS στην περιοχή σας θα βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία μαζί σας. Θα σας στηρίζει, θα απαντά στις ερωτήσεις σας και θα παρέχει βοήθεια για οποιοδήποτε προβληματισμό σας. Πολλοί από τους εθελοντές μας έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν οπότε είστε σε καλά χέρια!

24ωρη Υποστήριξη: Το προσωπικό μας βρίσκεται δίπλα σας σε 24ώρη βάση για επιπλέον υποστήριξη, όποτε τη χρειαστείτε.

world_hug copia

Μεγαλώστε την οικογένειά σας!

Πολλές οικογένειες φιλοξενίας και μαθητές ανταλλαγής συναντιούνται κατά την διάρκεια του χρόνου σε εκδηλώσεις, εκδρομές και επισκέψεις που διοργανώνουν τα τοπικά παραρτήματα της AFS ώστε να αναπτυχθεί μία ζεστή κοινότητα. 

Οι οικογένειες φιλοξενίας δημιουργούν συχνά δυνατούς δεσμούς με τον μαθητή ανταλλαγής που διαρκούν και πέραν της λήξης του προγράμματος!

Doodles AI CS4-42 copia

Η φιλοξενία μαθητών ανταλλαγής δεν ισοδυναμεί με δυσβάσταχτο κόστος

Οι υποχρεώσεις σας: Ως γονέας φιλοξενίας, καλείστε να παρέχετε στο μαθητή ανταλλαγής τα βασικά γεύματά του και τη μεταφορά του από και προς το σχολείο και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες (όπου δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και η απόσταση είναι μεγάλη). Κι αυτό είναι όλο! Άλλα έξοδα όπως οικογενειακά ταξίδια, έξοδοι ή προσωπικά είδη του μαθητή είναι στην ευχέρειά σας αν θα τα καλύψετε κατά περίπτωση. 

Καλυμμένα έξοδα: Χρεώσεις όπως η επιπλέον ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η εγγραφή σε εξωσχολικές δραστηριότητες και τα ταξιδιωτικά έξοδα καλύπτονται από την οικογένεια του μαθητή ή την υποτροφία του. 

Προσωπικά έξοδα: Ο μαθητής έχει τα δικά του χρήματα για τα προσωπικά του έξοδα όπως ρούχα, για συμμετοχή σε επιπλέον δραστηριότητες ή για οτιδήποτε άλλο του είναι αναγκαίο.

12184273_1090859710938151_7646821840769814506_o

Θα βρούμε για εσάς το μαθητή που σας ταιριάζει!

Με την εμπειρία μας και το πλήθος των μαθητών ανταλλαγής, συνεργαζόμαστε μαζί σας ώστε να βρούμε τον κατάλληλο μαθητή για την οικογένειά σας.

Η Εμπειρία μας: Η AFS συνδέει μαθητές με οικογένειες φιλοξενίας για 75 χρόνια! Επιπλέον, τα μέλη των local chapters έχουν και οι ίδιοι φιλοξενήσει στο παρελθόν. Επομένως, ξέρουμε πώς θα βρούμε τον κατάλληλο μαθητή για σας. 

Η Γνώμη σας : Αν και εμείς προτείνουμε μαθητές βάσει της προσωπικότητάς τους, τον τύπο οικογένειας και τις υπάρχουσες ανάγκες, στο τέλος εσείς μας δίνετε το τελικό ΟΚ.

Και αν… : «Και αν προκύψουν προβλήματα κατά τη φιλοξενία του μαθητή»; Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση των γονέων. Μείνετε ήσυχοι, θα συνεργαστούμε μαζί σας, ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα.

Γνωρίστε τους μαθητές μας!
12185345_1090357174321738_1448287718182647156_o

Θα σας βοηθήσουμε στην προσαρμογή!

Ναι, η συμβίωση με έναν έφηβο είναι συναρπαστική και τρομακτική ταυτόχρονα. Από την ημέρα άφιξης του μαθητή στο αεροδρόμιο και την γνωριμία σας μαζί του, μέχρι την εξοικείωση με τις νέες υποχρεώσεις του και την καθιέρωση της νέας καθημερινότητάς σας, σας παρέχουμε τις συμβουλές και την καθοδήγηση που επιθυμείτε.

Η εμπειρία της Φιλοξενίας

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Η οικογένεια φιλοξενίας της AFS καλοσωρίζει μια νέα κουλτούρα και υποστηρίζει τη διαπολιτισμικότητα και τις καινούργιες ευκαιρίες στην κοινότητα της, φιλοξενώντας έναν μαθητή ανταλλαγής. Εντάξτε την οικογένειά σας σ’ ένα εκπληκτικό ταξίδι!

Συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος φιλοξενίας μαθητών της AFS!

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα για να υποβάλετε την αίτηση ενδιαφέροντος σας προκειμένου να γίνετε μία από τις δεκάδες χιλιάδες Παγκόσμιες Οικογένειες της AFS. Πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!

× Πώς μπορώ να βοηθήσω;