20230106_125326

Μία μοναδική διαπολιτισμική εμπειρία για την οικογένειά σας

H παγκόσμια οικογένεια φιλοξενίας της AFS μοιράζεται το σπίτι της με έναν μαθητή ανταλλαγής από το εξωτερικό, δημιουργεί σχέσεις ζωής και αγκαλιάζει μία νέα κουλτούρα. Όλα τα μέλη της οικογένειας μοιράζονται, μαθαίνουν και διευρύνουν τις παγκόσμιες δεξιότητές τους. Τα πάντα, από την προετοιμασία ενός γεύματος μέχρι την περιήγηση στα αξιοθέατα της περιοχής σας είναι ένας τρόπος για να ανακαλύψετε και να ζήσετε το #AFSeffect.

Host-Familiy-7

Γιατί να γίνετε οικογένεια φιλοξενίας με την AFS;

Με 75 χρόνια εμπειρίας, η AFS είναι πρωτοπόρος στα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι το ευρύ δίκτυο εθελοντών σε όλη την χώρα. Πολλοί από τους εθελοντές μας έχουν γίνει οι ίδιοι οικογένειες φιλοξενίας ή έχουν ταξιδέψει με τα προγράμματα της AFS. Αυτοί είναι οι εθελοντές που θα στηρίξουν τις οικογένειες φιλοξενίας, τους μαθητές και τα σχολεία κατά την διάρκεια της εμπειρίας τους.

compassion3 copia

Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε με κάθε τρόπο!

Local Chapters

Το τοπικό παράρτημα (Local chapter) της AFS στην περιοχή σας θα βρίσκεται σε συχνή επικοινωνία μαζί σας. Θα σας στηρίζει, θα απαντά στις ερωτήσεις σας και θα παρέχει βοήθεια για οποιοδήποτε προβληματισμό σας. Πολλοί από τους εθελοντές μας έχουν φιλοξενήσει στο παρελθόν οπότε είστε σε καλά χέρια!

24ωρη Υποστήριξη 

Το προσωπικό μας βρίσκεται δίπλα σας σε 24ώρη βάση για επιπλέον υποστήριξη, αν την χρειαστείτε.

world_hug copia

Μεγαλώστε την οικογένειά σας!

Πολλές οικογένειες φιλοξενίας και μαθητές ανταλλαγής συναντιούνται κατά την διάρκεια του χρόνου για εκδηλώσεις, εκδρομές και επισκέψεις ώστε να αναπτυχθεί μία ζεστή κοινότητα. 

Οι οικογένειες φιλοξενίας δημιουργούν δυνατούς δεσμούς με τον μαθητή ανταλλαγής καθώς έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την οικογένεια του μαθητή φιλοξενίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Doodles AI CS4-42 copia

Η φιλοξενία ενός μαθητή ανταλλαγής δεν χρειάζεται να φέρει επιπλέον κόστος!

Οι υποχρεώσεις σας

Ως γονέας φιλοξενίας, πρέπει να παρέχετε στο μαθητή ανταλλαγής τρία γεύματα ημερησίως και τη μεταφορά του από και προς το σχολείο και τις εξωσχολικές του δραστηριότητες (όπου δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης ΜΜΜ). Και αυτό είναι όλο! Άλλα έξοδα όπως οικογενειακά ταξίδια, έξοδοι ή προσωπικά είδη του μαθητή είναι στην δική σας ευχέρεια αν θα τα καλύψετε. 

Καλυμμένα Έξοδα

Χρεώσεις όπως η επιπλέον ιατροφαρμακευτική κάλυψη, η εγγραφή σε εξωσχολικές δραστηριότητες και τα ταξιδιωτικά έξοδα καλύπτονται από την οικογένεια του μαθητή ή την υποτροφία του. 

Προσωπικά έξοδα

Ο μαθητής έχει τα δικά του χρήματα για τα προσωπικά του έξοδα όπως ρούχα, επιπλέον δραστηριότητες ή οτιδήποτε του είναι αναγκαίο.

Host Familiy 20 (1)

Επιλέγουμε τους καλύτερους μαθητές.

Επιλέγουμε προσεκτικά τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στα προγράμματά μας μέσα από την διεξοδική αξιολόγηση των αιτήσεών τους. Το ίδιο και οι συνεργάτες μας στο εξωτερικό.

Οι μαθητές μας είναι φιλόδοξοι, ενθουσιώδεις και πρόθυμοι να μοιραστούν την κουλτούρα τους μαζί σας. Σε αντάλλαγμα, θέλουν να μάθουν τα πάντα για τις αξίες και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

support copia

Θα βρούμε για εσάς το μαθητή που σας ταιριάζει!

Με την εμπειρία μας και το πλήθος των μαθητών ανταλλαγής, συνεργαζόμαστε μαζί σας ώστε να βρούμε τον κατάλληλο μαθητή για την οικογένειά σας.

Η Εμπειρία μας 

Η AFS συνδέει μαθητές με οικογένειες φιλοξενίας για 75 χρόνια! Επιπλέον, τα μέλη των local chapters έχουν και οι ίδιοι φιλοξενήσει στο παρελθόν. Επομένως, ξέρουμε πώς θα βρούμε τον κατάλληλο μαθητή για σας. 

Η Γνώμη σας 

Αν και εμείς προτείνουμε μαθητές βάσει της προσωπικότητάς τους, τον τύπο οικογένειας και τις υπάρχουσες ανάγκες, στο τέλος εσείς μας δίνετε το τελικό ΟΚ.

Και αν… 

“Και αν προκύψουν προβλήματα κατά τη φιλοξενία του μαθητή;’. Αυτή είναι η πιο συχνή ερώτηση των γονέων. Μείνετε ήσυχοι, θα δουλέψουμε όλοι μαζί σας, ώστε να λυθούν τυχόν προβλήματα.

AFS Students Participants 57

Θα σας βοηθήσουμε στην προσαρμογή!

Ναι, η συμβίωση με έναν έφηβο είναι συναρπαστική και τρομακτική ταυτόχρονα. Από την ημέρα άφιξης του μαθητή στο αεροδρόμιο και την γνωριμία σας μαζί του, μέχρι την εξοικείωση των υποχρεώσεων του και καθιέρωση της καθημερινότητάς σας, σας παρέχουμε τις συμβουλές και την καθοδήγηση που επιθυμείτε.

Συχνές ερωτήσεις

Η οικογένεια φιλοξενίας της AFS είναι εκείνη που υποδέχεται μια νέα κουλτούρα, υποστηρίζει τη διαπολιτισμικότητα και τις καινούργιες ευκαιρίες στην κοινότητα της, φιλοξενώντας έναν μαθητή ανταλλαγής της AFS. Εντάξτε την οικογένειά σας σ’ ένα εκπληκτικό ταξίδι.

Φιλοξενήστε μαθητή/τρια από το εξωτερικό!

Αίτηση για φιλοξενία μαθητή AFS

Συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα για να υποβάλετε την αίτηση ενδιαφέροντος σας προκειμένου να γίνετε μία από τις δεκάδες χιλιάδες Παγκόσμιες Οικογένειες της AFS. Πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας!