Φτάνοντας στον Αρκτικό Κύκλο, η Σουηδία καλύπτεται κυρίως από δάση και διαθέτει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη. Οι Σουηδοί είναι πολύ δεμένοι με τη φύση και μετά από ένα μακρύ σκληρό χειμώνα, απολαμβάνουν τους ζεστούς μήνες σε εξωτερικούς χώρους με κολύμπι, πεζοπορία ή επισκέψεις σε οικογένεια και φίλους. Οι Σουηδοί δεσμεύονται για τη βιωσιμότητα, καθιστώντας τους έναν παγκόσμιο ηγέτη στη βιολογική γεωργία, την ανακύκλωση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι περισσότεροι έφηβοι στη Σουηδία πηγαίνουν σε συναυλίες, βλέπουν ταινίες και κάνουν μικρές συγκεντρώσεις. Είναι πολύ συνηθισμένο ένα ποδήλατο να είναι το βασικό μέσο μεταφοράς. Αν και τα σχολεία παρέχουν πληθώρα δραστηριοτήτων, μετά το σχολείο και τα Σαββατοκύριακα, μπορείτε να συναντήσετε τους φίλους σας σε κέντρα νέων, που ονομάζονται fritidsgård, για να μάθετε μουσική, χορό ή να παίξετε παιχνίδια και να κάνετε παρέα με συνομηλίκους. Οι λάτρεις των σπορ θα περάσουν υπέροχα στη Σουηδία, παίζοντας ποδόσφαιρο, τένις, χόκεϊ επί πάγου ή κάνοντας σκι.

Μεταξύ των Σουηδικών παραδόσεων ξεχωρίζoυν τα Χριστούγεννα (Jul) που οι Σουηδοί πίνουν το παραδοσιακό αναψυκτικό Julmust και τρώνε pepparkakor και lussekatter καθώς και οι κινητές γιορτές του Fettisdagen που οι Σουηδοί τρώνε το λαχταριστό semla και το Θερινό Ηλιοστάσιο (Midsommar) το οποίο γιορτάζουν με ιδιαίτερη θέρμη για 2 ημέρες. Στη Σουηδία έχει, επίσης, καθιερωθεί το Höstlov – μια εβδομάδα διακοπών το Φθινόπωρο καθώς και το Sportlov – μια εβδομάδα διακοπών το Χειμώνα με έμφαση στα χειμερινά σπορ!

Ανακαλύψτε αντίστοιχα προγράμματα

× Πώς μπορώ να βοηθήσω;